Peter   peter Brandon Mechele

                


    

     Positie                   Verdediger


     Geboortedatum     28/01/1993


     Nationaliteit           Belg


     Lengte                    1,90 M


     Bij Club sinds        2013Brandon Mechele is een grote, stevige centrale verdediger met duelkracht. Een vlijmscherpe tackle en een goede versnelling zorgen ervoor dat Brandon slechts op weinig fouten te betrappen is. Naast zijn voetballende kwaliteiten bezit Mechele ook nog eens de typische attitude die nodig is om te slagen in het hedendaagse voetbal.


Brandon werd geboren op 28 januari 1993 te Bredene. Na twee jaar bij Bredene gespeeld te hebben, kwam hij terecht in de voetbalschool van Club Brugge. Vanaf zijn zesde doorliep hij alle jeugdreeksen van Blauw-Zwart. Meer jeugdproduct van Club Brugge kan je niet zijn. Hij werd opgeleid als een rechtsvoetige centrale verdediger die ook op de rechtsachter terecht kan. Daarnaast ontwikkelde hij, op eigen initiatief, zijn linkervoet ook sterk, waardoor hij nu tweevoetig is.


Brandon is doorheen de jeugdopleiding immer bescheiden gebleven en is door werkkracht, focus en ambitie in het A-elftal terecht gekomen. En dat lukte in mei 2013. In de slotminuten van de PO wedstrijd tegen SC Lokeren mocht hij invallen voor Vazquez en een week later mocht hij op Standard invallen voor Jørgensen.


In de daaropvolgende seizoenen kreeg Mechele steeds meer zijn kans naast mede-jeugdproduct Bjorn Engels. Na de komst van Stefano Denswil moest de West-Vlaming echter een plekje achteruit in de pikorde. Een halfjaar ervaring opdoen in Sint-Truiden leverde Mechele een pak speeltijd op, waardoor hij nu klaar lijkt om opnieuw de strijd aan te gaan voor een basisplaats bij Blauw-Zwart.