LegendeOntstaan supportersclub Blauw Zwart Aalter 75


Supportersclub blauw zwart Aalter werd opgericht in het seizoen 1997-98 in het lokaal Qui-Vive, Spoorweglaan te Aalter met een drietal bestuursleden en onder het toezicht van de lokaalhoudster en tevens voorzitster Tanja Latré. Na een tweetal maanden werd gevraagd aan Willy Braet en zijn vrouwtje Christine Destecker om mee te werken in het bestuur, Willy als ondervoorzitter en zijn vrouwtje Christine als penningmeester, na lang beraad hebben ze toegestemd. Onze Peter was toen Eric De Flandere, een heel sympathieke jongen evenals zijn vrouwtje. Na een vijftal maanden besloot de lokaalhoudster om de zaak stop te zetten, waartoe we verplicht werden om te verhuizen naar een andere locatie. Lang hebben we niet moeten zoeken om een nieuw lokaal te vinden, want na 1 dag werden we met open armen ontvangen in Café De Verloren Hoek , Hoefijzer 19 te Aalter, bij Daniel Van Den Bussche en waar we het seizoen afsloten met 66 leden. Daar zijn we begonnen met een volledig nieuw bestuur, Willy Braet als voorzitter, Destecker Franky als ondervoorzitter, Destecker Christine penningmeester, Willy Wijckstandt secretaris, Tony Bomeré, Bart Van Opstaele, Mario Vercouillie en oud voorzitter van de supportersfederatie Jean Claude Van Caeneghem die helaas enkele jaren geleden overleden is. Vanaf dan werd alles over een andere boeg gegooid en met veel succes, 535 leden na het 1ste jaar en werden we de grootste supportersclub van Belgie.

Er werden ook tal van activiteiten georganiseerd zoals een kroegentocht, sinterklaasfeest, nieuwjaarsreceptie, supportersavond en een eetfestijn op het einde van het seizoen. Alle uitwedstrijden in de Belgische en Europese competitie werden dan ook georganiseerd.


Onze eerste peter Eric De Flandere heeft na enkele jaren Club Brugge verlaten en werd Olivier De Cock onze volgende peter en als plaatselijke vedette Hans Cornelis. Na vertrek van Hans naar K.R.C. Genk werd onze volgende plaatselijke vedette Dieter Van Thornhout. Toen Olivier De Cock en ook Dieter Van Thornhout beslisten om andere oorden op te zoeken werd er terug een nieuwe Peter gekozen, namelijk Koen Daerden en als plaatselijke vedette Gert-Jan De Mets. Na Olivier en Gert-Jan was het de beurt aan Carl Hoefkens.


Het bestuur is ook met de jaren wat veranderd, in 2004 kwam De Jaeger Wim erbij, in 2009 De Baets Emiel en Coussens Tom en Bart Van Optsaele had beslist ons te verlaten.

Toen in 2010 onze voorzitter wegens zware gezondheidsproblemen zijn functie niet meer kon uitoefenen werd mij gevraagd “Franky Destecker” om voorzitter te worden en heb dit met veel plezier aanvaard, een zware taak maar ik ken natuurlijk het huis door en door. De vele contacten met de supporters, de ambiance op de bus bij verplaatsingen zijn toch redenen om deze supportersclub met plezier te leiden.


 

  Activiteiten:


 

- Sinterklaasfeest (voor kinderen van 0-8 jaar,voor leden en sponsors)


 

- nieuwsjaarsreceptie voor alle leden en sponsors


 

- eetfestijn voor iedereen


 

- om de 2 of 3 jaar supportersavond


 

Na 15 jaar bestaan zijn we nog steeds goed bezig!!


                                 

Voorzitter

Destecker Franky      

n